Re-installing blinds after replacing original windows?

For those self-installers
Post Reply
Message
Author
Multicron
Posts: 1
Joined: Sat Dec 04, 2010 9:08 am

Re-installing blinds after replacing original windows?

#1 Post by Multicron » Sat Dec 04, 2010 9:12 am

I used to have original builder windows, with some fairly high quality blinds mounted to the inside of the window sills. When I replaced the windows with some Okna 500s, I lost 1-1 1/2" depth in most of the window sills, and I no longer have space to mount the brackets that hold the top part of the blinds. I imagine this problem happens all the time - what options do I have to re-hang the blinds? I'd rather not throw them out, since they seem fairly expensive.

TheWindowNerd
Posts: 1697
Joined: Sun Feb 22, 2009 5:52 pm
Location: SE PA & NJ; CT
Contact:

Re: Re-installing blinds after replacing original windows?

#2 Post by TheWindowNerd » Sat Dec 04, 2010 9:17 pm

You could if needed drill new holes in the brackects to mount inside the 1-1.5" recessed drywall jamb pocket.
You want to catch the header, head packer, or go into the jack studs.
Last edited by TheWindowNerd on Mon Dec 06, 2010 4:54 am, edited 1 time in total.

User avatar
Windows on Washington
Posts: 4426
Joined: Wed Apr 04, 2007 11:21 pm
Location: DC Metropolitan Area-Maryland/Virginia/DC
Contact:

Re: Re-installing blinds after replacing original windows?

#3 Post by Windows on Washington » Sun Dec 05, 2010 2:10 am

anthony wrote:You could if needed drill new holes in the brackects to mount inside the 1-1.5" recessed drywall janb pocket.
You want to catch the header, head packer, or go into the jack studs.

+1

Not an uncommon problem at all. You can normally catch enough to still do an inside mount.

TommyJ
Posts: 46
Joined: Thu Jul 30, 2009 11:37 pm

Re: Re-installing blinds after replacing original windows?

#4 Post by TommyJ » Tue Dec 21, 2010 2:05 pm

I used longer screws at an angle and it worked.

Post Reply